Na het stoppen van de vakantiekampen die georganiseerd werden door Stichting FOK had CF-er Feliks Stevens het idee om een alternatief lotgenotenfeest te organiseren. Naast lotgenotencontact zou op deze dag eventueel ook aandacht en gelden voor onderzoek naar de ziekte Cystic Fibrosis kunnen worden gegenereerd. Zijn plan kwam terecht bij Veronica Miltenburg, een van de begeleiders van de 'FOKkampen', die meteen ook heel enthousiast raakte. Veronica ging rondvragen en kwam bij de directie van strandpaviljoen Woodstock69 in Bloemendaal aan Zee terecht. Deze boden direct hun locatie aan voor deze speciale gelegenheid.

Hiermee was de basis voor CF Beachdance gelegd.

Voor het verdere organiseren van de invulling van de dag werden een aantal andere CF-ers gevraagd. Eline van Haaren, die helaas is overleden op 6 oktober 2008, Joyca Kuijpers, Feliks Stevens en Lisanne van Zoom vormden samen 'The Crew' en gingen vol enthousiasme bezig met het organiseren van CF Beachdance.

Voor de invulling van de dag werd als eerste Rick van Velthuysen benaderd. Door het verhaal van 'The Crew' werd Rick van Velthuysen diep geraakt, Rick kwam draaien op CFBD en zou nog veel meer kunnen betekenen. Mede via zijn radioprogramma op Radio538 heeft hij een heleboel mensen gemobiliseerd om mee te werken aan CF Beachdance. Diverse artiesten, waaronder hij zelf, DJ Jean, DJ Marnix, DJ Ernesto vs. Bastian, boden direct aan om belangeloos te komen draaien op CF Beachdance.

Robert Goedegebuure van Mousemusic bood aan om het licht en geluid te verzorgen, de Reddingsbrigade Bloemendaal en de Catamaranclub verzorgden fun op het water en daarnaast regelde de Reddingsbrigade óók het vervoer van CF patiënten over het strand.

Via diverse CF-kanalen werd er een groot aantal vrijwilligers gemobiliseerd om tijdens CF Beachdance hand- en spandiensten te verrichten.

Op 18-06-05 was het zover, de 1e editie van CF Beachdance vond plaats. Het was een groot succes en alle bezoekers, vrijwilligers en artiesten waren erg enthousiast.

De basis van een reeks heel bijzondere lotgenotencontactdagen was gelegd.

Er is steeds meer bekendheid rondom CF Beachdance gekomen. Hierdoor is er ondertussen een netwerk opgebouwd die bestaat uit allerlei sponsoren, vrijwilligers en artiesten die allen belangeloos hun diensten aanbieden. CF Beachdance heeft ook erkenning van de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting doordat er zeer zorgvuldig omgegaan wordt met de mogelijke risico's van kruisbesmetting. Hierdoor heeft ook de medische wetenschap interesse getoond en deze ondersteund CF Beachdance met een onderzoek naar kruisbesmetting tijdens de 2e editie van CFBD, 15-07-06, en de 5e editie van CFBD, 18-07-09. 

Omdat de bereikbaarheid en mogelijkheden in Den Haag beter zijn is CF Beachdance in 2014 naar Scheveningen verplaatst.

CF Beachdance is een publiek feest voor iedereen met speciale faciliteiten voor CF patiënten. Zo is er op het Boomerang Beach terrein een CF-lounge waar men kan uitrusten, eten en wat drinken. Ook kun je hier, of bij de Reddingsbrigade, eventueel medicijnen, sprayapparaten en zuurstofspullen kwijt. Wil je van de faciliteiten gebruik maken, stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

achtergrondcfbd