CF Beach Dance second edition spetterend succes!!!

Op het zonovergoten strand van Bloemendaal hebben op 15 juli zo'n honderd cystic fibrosis patiënten weer een hele bijzondere lotgenotencontact dag gehad. Voor eventuele ondersteuning was een groot aantal medische vrijwilligers aanwezig, maar gelukkig zijn er geen incidenten voorgevallen.

De dag werd mogelijk gemaakt door de gastvrijheid van Woodstock 69 en de bijdragen van diverse D.J.'s, die allemaal kosteloos een geweldig feest hebben neergezet. De voorbereidingen waren dit jaar zwaar doordat op er deze datum al een groot aantal festivals gehouden werd. Hierdoor werden D.J.'s die in een eerder stadium hun medewerking al hadden toegezegd, ineens verplicht om elders te gaan draaien. Met de steun van Mouse Music en familieleden van organiserende CF- patiënten (‘de Crew') is er uiteindelijk een hele bijzondere line-up gevormd.

Het programma was divers. Om 14.00 uur verschenen de catamarans en boten van de reddingsbrigade van Bloemendaal bij Woodstock. Dankzij de ideale wind hebben zij een groot aantal CF-ers mee de zee op kunnen nemen.

Om 16.00 uur betraden Sander Foppele en Aram van de Rest het podium, waarna het feest direct losbarstte. Na Sander en Aram werd de stemming verder opgevoerd door Steven Bress en Rob Boskamp. Onder het genot van een prachtige zonsondergang hebben vervolgens D.J. Ernesto v.s. Bastian en zangeres Johanna Siekinnen een geweldige live act vertolkt met ‘Dark Side of the Moon'.

De afsluiting werd gedaan door de topper uit eigen huis D.J. Feliks Stevens, een zeventienjarige CF-er, die samen met Ernesto de menigte helemaal los kreeg. Tranen vloeiden bij het horen van D.J. Ernesto's versie van 65 Roses; een nummer over cystic fibrosis waarmee de band de Wolverines ooit een hit had.

Geheel onverwacht nam MC Vincent Bruinesse van Deep FM de microfoon ter hand en praatte het hele evenement aan elkaar. Voor alle DJ's had Fun Shirts mooie T-shirts gemaakt van het ontwerp van DJ Feliks. Bad Boys heeft speciaal voor CF Beachdance gemaakte T-shirts voor de vrijwilligers aangeboden.

Mensen die van ver kwamen werden ondergebracht in het luxe Dorint Novotel Schiphol Airport in Badhoevedorp, waar hen een zeer gastvrije ontvangst wachtte. Het hotel verzorgde zelfs het vervoer tussen het hotel en de CF Beach Dance-locatie. De leden van ‘de Crew' mochten gebruik maken van een Center Parcs bungalow en de Kampeervereniging Amsterdam stelde opnieuw haar clubgebouw ter beschikking voor familie en kennissen van ‘de Crew'.

Auto Baas had een luxe cabriolet met chauffeur als pendeldienst beschikbaar gesteld waarmee diverse CF-ers in stijl zijn vervoerd. Het vervoer van de CF-ers over het strand zelf is door de reddingsbrigade verzorgd.

Ook dit jaar had Nashuatec weer voor hele mooie flyers gezorgd om het feest aan te kondigen. Eco Toilet stelde toiletten beschikbaar voor de CF-ers en Ben van der Vlist Projectontwikkeling nam het eten en drinken in de speciaal afgeschermde CF- lounge bij Woodstock voor zijn rekening. Voor alle DJ's had Fun Shirts mooie T-shirts gemaakt van het ontwerp van DJ Feliks.

Via gastenboeken van www.cfbeachdance.nl en www.stichtingfok.nl komen alle reacties op een geweldige dag binnen. Als het aan ‘de Crew' ligt, beginnen ze na de zomer aan de voorbereidingen van CF Beach Dance third editon.

Verslag van Feliks:

Het weer zat ons weer heerlijk mee en er was geen ontkomen meer aan dat het strand bom vol zou zijn. Mensen zwommen, voetbalden en gingen op de Catamaran boten die de Catamaran Club voor ons in gebruik had genomen.

Om 4 uur 's middags begon Sander Foppelle met zijn vriend Aram aan een 1 uur durende Dj-set. Deze was lekker opzwepend en mensen begonnen er zin in te krijgen.

Later sloot Steven Bress prima aan op het duo en maakte het publiek nog losser.

Kort daarna kwam Rob Boskamp de die-hard house dj in actie en veel mensen begonnen te dansen.

Ernesto vs Bastian draaide uitstekend en sloot zijn set heerlijk af met een liveoptreden met zijn zangeres Johanna Siekinnen de hit Darkside of the moon.

Dj Feliks Stevens en Ernesto vs Bastian sloten af met een remix van 65 roses.

Flyer 2006

flyer2006