strand

Zon, zee, strand, lotgenoten en feest waren ook dit jaar het thema van CF Beachdance 3rd edition.
Op zondag 1 juli waren een groot aantal Cystic Fibrosis/Taaislijmziekte patiënten weer bij elkaar op het Bloemendaalse strand bij Woodstock 69.

bijna allemaal

 

Het waren weer bijzondere ontmoetingen. Lotgenoten begrijpen elkaar, snappen wat er in iemand om gaat die de pech heeft een ziekte zoals Cystic Fibrosis te hebben. De groep was divers; veel trotse bezitters van nieuwe longen toonden hun littekens en vertelden over hun ‘nieuwe’ leven na de transplantaties en ander CF-ers wisselde ervaringen uit. Iedereen was vooral blij om elkaar weer eens ‘live’ te ontmoeten.

bootDoor de slechte weersomstandigheden vlak voor CF Beachdance was het niet verantwoord om met de Catamarans te gaan zeilen. De Reddingsbrigade-Bloemendaal heeft een extra boot ingezet waardoor veel CF-ers toch de zee op konden. 


motorenEr was een grote groep motorrijders vanuit de stichting 2 wheels 4 wings die voor het vervoer van het Novotel Dorint naar het strand hebben gezorgd en ook mensen tussen door een ‘fun’ rit hebben laten maken. Een 17-jarige CF-er mocht een paar uur met ziekenhuis verlof en is per motorfiets met zijspan en motorescorte terug gebracht naar het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam.

Ook dit jaar was er weer een heel medisch circus; artsen, verpleegkundigen, fysiotherapeuten en een ambulance via de stichting 112 ingezet om discreet toezicht te houden en in te springen bij calamiteiten, die gelukkig weer zijn uitgebleven.

cfbd20072 cfbd20073 cfbd20077 cfbd20078

De opening werd verzorgd door niemand minder dan DJ Jamie, de drummer van Di-Rect. Speciaal voor CF Beachdance hebben DJ’s Cor Fijneman en Mark Norman samen een pompende, energieke sound ten gehore gebracht. Maar ook andere grootheden als Arlo van Sluis, Olav Basoski en
Rank-1 hebben CF Beach Dance tot een groots feest gemaakt. Onze eigen CF-er en DJ ster Feliks Stevens trok veel mensen de dansvloer op.. Ernesto vs Bastian heeft voor spectaculaire afsluiting gezorgd met een nummer speciaal gemaakt voor CF Beach Dance; een remix van 65 Roses van de Wolverines.

vuurcfbd20075 
Fotograven van Clubjudge en Photografix zullen hun foto’s van CF Beachdance binnenkort beschikbaar stellen.

feestDe Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting ondersteunt CF Beach Dance met aankondigingen via hun nieuwsbrieven en hebben een incasso formulier gemaakt zodat mensen een donatie konden doen. Er is een mooi bedrag onder de bezoekers opgehaald en Strandpaviljoen Vroeger heeft ook een grote financiële donatie gegaan wat kan worden ingezet voor medisch onderzoek waardoor de kwaliteit van leeft kan worden verbeterd.

Leveranciers waaronder Solvay Pharma en Medeco hebben spullen beschikbaar gesteld. Er was een blauwe gloed bij Woodstock door de speciaal voor CFBD gemaakte T-shirts van Bad Boys.
Voor de DJ’s heeft Fun Shirts een speciaal ontworpen T-shirt gemaakt.

Doordat Center Parcs en Novotel Dorint Schiphol Airport hotel weer bedden beschikbaar hebben gesteld konden CF-ers met een mindere gezondheid eerst uitrusten om het festival te kunnen bezoeken. Ook in het clubgebouw van de KVA hebben meerdere mensen overnacht.
Buko EcoToiletten, Kentucky Fried Chicken en Brouwer motoren zorgen ervoor dat de CF Lounge van alle gemakken en lekkernijen was voorzien.

cfbd20071Woodstock was gehuld in CF Beachdance logo door de vlaggen en banners van Brunschot reclame. Nashuatec heeft een prachtige flyer gemaakt waarmee de Crew mensen heeft kunnen informeren over het festival.

CF Beachdance groeit steeds verder uit tot een begrip in de wereld van Cystic Fibrosis. Initiatieven van ouders en familie van CF-ers zoals de verrassingstas en een optreden van Traga Fuego gaven het feest een extra dimensie.

Reguliere bezoekers waren erg onder de indruk van de aanwezigheid van een groep mensen wiens levensverwachting beperkt is maar toch ongelofelijk veel plezier aan zo’n bijeenkomst kunnen beleven.

cfbd20076 cfbd20074

Flyer 2007

flyer2007

Foto's 2007