Vanaf 26 juni 2010 beschikt het strand van Bloemendaal over een strandrolstoel. Raadslid Thera Wolf presenteert de rolstoel om 14.30 uur bij strandpaviljoen Woodstock69, in bijzijn van wethouder Annemieke Schep. De rolstoel wordt direct in gebruik genomen door een bezoekster van het CF Beachdance evenement.

Met de komst van de rolstoel wordt het strand van Bloemendaal voor minder valide bezoekers toegankelijker. De aanschaf is een gezamenlijk initiatief van de gemeente en de strandpaviljoenhouders van Bloemendaal.

De introductie van de strandrolstoel valt samen met het CF Beachdance evenement, een jaarlijks strandfeest georganiseerd door en voor Cystic Fybrosis patiënten. De rolstoel wordt vanaf 14.30 uur de rest van de middag gebruikt om met de feestgangers over het strand en door de branding te rijden.

De rolstoel komt standaard bij de post van de Reddingsbrigade te staan. Om er als gebruiker zeker van te zijn dat de rolstoel beschikbaar, is het handig om vooraf even contact op te nemen met de Reddingsbrigade: tel. 023-5732173

Archief