Met een weersverwachting van 25 graden bij een mooie blauwe hemel zit de stemming voor CF Beachdance er weer goed in.
Dit jaar zal voor de 6e keer een bijzondere lotgenoten contact dag bij Woodstock 69 aan het Bloemendaalse strand worden gehouden. Geen dag vol zielige verhalen van zieke mensen maar een dag vol ‘fun’ waardoor mensen met Cystic Fibrosis = Taaislijmziekte even niet aan hun ziekte hoeven denken maar kunnen genieten van een spetterende dag aan het Bloemendaalse strand.

Rick van Velthuysen heeft in Weekend Rick bij Radio Veronica uitgebreid aandacht aan CF Beachdance besteed waar duidelijk werd gemaakt dat het voor iedereen toegankelijk is. Voor mensen met CF zijn er speciale voorzieningen en overige bezoekers krijgen een fantastische avond waarvan de entree opbrengst zal worden ingezet voor wetenschappelijk onderzoek door de NCFS (www.ncfs.nl).
Dankzij de gastvrijheid van Woodstock 69 die ieder jaar hun locatie ter beschikking stelt kunnen een groot aantal mensen met CF een bijzondere dag aan het strand door brengen. CF Beachdance draait geheel op de inzet van vrijwilligers en bijdragen van leveranciers en belangeloze optreden van artiesten.
In strijd met het segregatie beleid, waar mensen met CF wordt ontraden om elkaar te ontmoeten geloven wij erin dat CF Beachdance weinig risico met zich mee brengt op een kruisbesmetting met de gevreesde Pseudomonas bacterie. Uiteraard blijft een bezoek aan CF Beachdance ieders eigen verantwoording. Om de risico’s te minimaliseren verwijzen wij naar de hygiëne adviezen van de NCFS en mogen wij dankzij DEB Benelux B.V. alle CF bezoekers een flacon DEB InstantFOAM® aanbieden. Dit is een innovatief handdesinfectiemiddel met een formule die een snelle en effectieve werking heeft. Deb InstantFOAM® is op basis van alcohol en voldoet aan EN1500. Het doodt 99,999% van de meest voorkomende ziektekiemen en bacteriën in slechts 15 seconden. Het verspreidt zich in schuimvorm over de handen, droogt in enkele seconden en laat de handen fris achter. Bovendien is het product hypoallergeen en droogt het de huid niet uit. Deb InstantFOAM® kan altijd en overal gebruikt worden, en is niet alleen makkelijk maar ook prettig in gebruik. (www.debgroup.com)

Ook ontvangen we extra medicatie van leverancier Abbott in de vorm van de enzymen creon die de spijsvertering positief beïnvloeden zodat mensen ongedwongen kunnen eten en drinken.
Buiten het vervoer over het strand zorgen de mensen van de Reddingsbrigade-Bloemendaal samen met het buitenactiviteiten team van Woodstock weer voor de CF Fun. Zo kunnen mensen met CF genieten van plezier op het strand en het water.
Dit jaar zullen een groot aantal aanstormende nieuwe talenten (www.heroesdjs.com) de muzikale omlijsting van CF Beachdance verzorgen. Maar de aftrap wordt gedaan door DJ Jean en de bijzondere afsluiting door  Ernesto vs Bastian met zijn versie van 65 Roses. Maar ook niemand minder
dan DJ Feliks Stevens zal weer van de partij zijn tijdens CF Beachdance.
65 Roses staat symbool voor Cystic Fibrosis, een heel bekend Nederlands artiesten duo heeft dit nummer opnieuw ingezongen om de actie
www.storteeneuro.nl te ondersteunen. Exclusief voor CF Beachdance is er een pre-listen van dit nummer op zaterdag middag. De officiële lancering zal aan het eind van de zomer plaatsvinden.

Ook dit jaar het het luxueuze Novotel Schiphol Airport weer een groot aantal kamers beschikbaar gesteld en Sun parcs een aantal bungalows voor
CF-ers die van ver komen. Zelfs de Kampeer Vereniging Amsterdam biedt onderdak op het strand aan vrijwilligers die zich inzetten voor CFBD.
Ook de entourage is weer helemaal in stijl, zo zullen de vrijwilligers herkenbaar zijn aan CFBD T-shirts welke worden aangeboden door Pro-emium
Engineering Consultancy (www.pro-emium.nl), en voor de DJ’s zullen er weer schitterende T-shirts door Fun shirts worden gemaakt (www.funshirts.nl). De flyers en posters zijn gedrukt door Ricoh en vanuit de fotostudio’s van Core Creative Media (www.corestudio.nl) uit Katwijk zal er een heel team aanwezig zijn om een foto en video reportage van de dag te maken.
Vermeldenswaardig is dat de Gemeente Bloemendaal dit initiatief steunt en zeer coulant is in het verlenen van hun medewerking en verstrekken van ontheffingen voor dit bijzondere doel. Dit jaar is er een incidentele subsidie verschaft voor een invalide toilet. De gemeente heeft strand rolstoel aangeschaft zodat ook mensen met een functie beperking een hele dag aan het strand kunnen doorbrengen.

CF Beachdance is een hele bijzondere dag die voor iedereen toegankelijk ismet speciale voorzieningen voor mensen met CF.

Archief